Η διαδικασία κατασκευής ενός κοκκάλινου σκελετού συνιστά μια εξειδικευμένη μέθοδο, η οποία απαιτεί σχολαστικότητα, γνώση και εμπειρία.

Η επιλογή των μοντέλων κατασκευής μας βασίζεται σε σχέδια περασμένων δεκαετιών και πιο συγκεκριμένα από τη δεκαετία του 30’ και έπειτα.

Σε μοντέλα με παλαιότερο σχεδιασμό παρεμβαίνουμε δημιουργικά, χωρίς όμως να υπάρχει αλλοίωση του αρχικού μοντέλου, αλλάζοντας:

  1. Τη διάμετρο του φακού.
  2. Το μήκος του βραχίονα.
  3. To μήκος κροταφικά του σκελετού και
  4. Την γέφυρα.

Με αυτό τον τρόπο, καταφέρνουμε να κρατήσουμε το ύφος και το στυλ του παλαιού σχεδίου, διατηρώντας το παράλληλα διαχρονικό και επίκαιρο.

acetate

ACETATE

Όλα τα γυαλιά “Μίμης” κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας acetate. To acetate ή αλλιώς οξική κυτταρίνη, είναι στην πραγματικότητα ένα οργανικό πολυμερές που αποτελείται από παράγωγα βάμβακος, πολτό ξύλου, σταθεροποιητές, χρώματα και acetone.

Τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου υλικού, είναι πως διατηρεί αναλλοίωτα στο χρόνο το χρώμα του, χωρίς να ξεφλουδίζει, εφόσον το χρώμα βρίσκεται εντός της ύλης και δεν είναι απλώς μια βαφή. Με αυτό τον τρόπο, δεν αποχρωματίζεται από την υπεριώδη ακτινοβολία και την επαφή με το δέρμα.

Το acetate είναι απόλυτα υποαλλεργικό, γεγονός που το καθιστά το καλύτερο υλικό για την κατασκευή κοκκάλινων γυαλιών.

ΜΕΤΩΠΗ

Κάθε μετώπη σκελετού κόβεται από ένα και μοναδικό επίπεδο φύλλο acetate. Προτιμούμε να δουλεύουμε με το συγκεκριμένο υλικό, καθώς μπορεί να θερμανθεί και να μορφοποιηθεί, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη εφαρμογή. Συνεπώς, μπορούμε να προσφέρουμε στον πελάτη την ευελιξία να προσαρμόσουμε το σκελετό της επιλογής του στις ιδιαίτερες ανάγκες του προσώπου του.

metopi
vrachiones

ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ

Η κατασκευή των βραχιόνων γίνεται από το ίδιο υλικό acetate, με τη διαφορά ότι ενσωματώνεται σε αυτούς μια μεταλλική ενίσχυση, ώστε το σχήμα να παραμένει αναλλοίωτο. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα να προσαρμόσουμε τους βραχίονες στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Επιπλέον, η σύνδεση της άρθρωσης (σαρνιέρα) της μετώπης με την μεταλλική ενίσχυση, έχει ως αποτέλεσμα το πλαίσιο να διαθέτει μεγάλη αντοχή σε όλη την κατασκευή.

ΦΑΚΟΙ

Οι φακοί CR-39 τους οποίους χρησιμοποιούμε στην κατασκευή των γυαλιών ηλίου μας, είναι οι πιο διαδεδομένοι στην αγορά και κατασκευάζονται από ένα εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών εργοστασίων, το LTL στην Ιταλία.

Οι CR-39 είναι οργανικοί φακοί, παρέχοντας απόλυτη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA100% και UVB100%, με  πυκνότητα (σκουρότητα) 75%, κάτι που τους καθιστά ιδανικούς για την ηλιοφάνεια της χώρας.

Οι οργανικοί φακοί είναι ελαφριοί, άθραυστοι και με αντιχαρακτική επίστρωση, ενώ δεν επηρεάζονται από ακραίες καιρικές συνθήκες (πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες), από θαλασσινό νερό, καλλυντικά και απορρυπαντικά.

Όλοι οι φακοί στα γυαλιά μας μπορούν να αντικατασταθούν και με φακούς συνταγής, ώστε να μετατραπούν σε ένα γυαλί οράσεως – ηλίου.

fakoi