Η Πηγή των Γυαλιών - ο Μίμης

Το όνομα ενός καταστήματος που στο μυαλό ανθρώπων διαφόρων ηλικιών ταυτίζεται με το απόλυτο αξεσουάρ, τα γυαλιά ηλίου. Μέσα απο ένα μικρό γωνιακό κατάστημα, στη συμβολή Κάννιγος και Γλάδστωνος, ντυμένο μέσα κι έξω όλο με γυαλιά ηλίου απο τις αρχές της δεκαετίας του ‘60, ο Μίμης άρχισε την κατασκευή και εμπορία κοκκάλινων γυαλιών ηλίου (πάστινα).

Έχοντας αγάπη για τα κοκκάλινα γυαλιά ηλίου, ζηλεύοντας την δουλειά ξένων κατασκευαστών, και σύμφωνα με την εμπειρία του καθώς και την μόδα κάθε εποχής, άρχισε να παράγει στην Ελλάδα την δική του σειρά μοντέλων. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το acetate, υλικό οικολογικό, φιλικό προς το δέρμα και μεγάλης αντοχής στην καθημερινή χρήση. Γυαλιά ηλίου φτιαγμένα στα χέρια, με λεπτομέρεια στην κατασκευή τους, στο κάρφωμα της σαρνιέρας, στην γέφυρα του σκελετού, στο βραχίονα και στο φυνίρισμα. Όλα τα μοντέλα των γυαλιών ηλίου έχουν αναφορά σε σχέδια απο τον μεσοπόλεμο έως και τις δεκαετίες ‘80 και ‘90. Μοντέλα που το καθένα τους έχει ένα ιδιαίτερο ύφος και στύλ, ενώ πολλά απο αυτά είναι ταυτισμένα με αναγνωρίσημα πρόσωπα που τα φορούσαν.

Κοκκάλινα γυαλιά ηλίου που τα αγάπησαν όλοι οι ανθρωποι, αναγνωρίζοντας την ποιότητα της κατασκευής τους, το ιδιαίτερο στυλ τους και την διαχρονικότητα τους. Μοντέλα που φορούσαν οι νέοι και οι νέες παλαιοτέρων δεκαετιών και που σήμερα φορόυν οι νέοι και οι νέες της εποχής μας, χαρίζοντας τους ενα ωραίο και ιδιαίτερο στυλ.

Στην «Πηγή των γυαλιών ο Μίμης» θα βρείτε σχέδια διαφόρων δεκαετιών, απαράμιλλα διαχρονικά. Μέχρι και σήμερα, με το πέρας και την εμπειρία τόσων δεκαετιών, συνεχίζουμε την παράδοση στο χώρο των γυαλιών ηλίου. Σχεδιάζουμε και παράγουμε στην Ελλάδα, χειροποίητα κοκκάλινα γυαλιά ηλίου με την ίδια αγάπη, το ίδιο μεράκι, το ίδιο πάθος και φυσικά με την καλύτερη πρώτη ύλη, την πάστα acetate στην κατασκευή του σκελετού, με φακούς ηλίου οργανικούς CR 39, απόλυτης προστασίας UV 400. Η ποιότητά μας είναι αντίστοιχη της ιστορίας μας.